Правильний вибір морозильних камер

Олександр КІва

Олександр КІва

Головний редактор

Усі статті автора...

Правильний вибір морозильних камер
Правильний вибір морозильних камер
pixabay.com

Морозильна камера – необхідна частина кухонного чи магазинного інтер'єру для швидкого заморожування та довготривалого зберігання продуктів харчування.

Виробники пропонують великий вибір моделей, що відрізняються функціональністю, розмірами, способом розміщення та місткістю.

Морозильні камери поділяються на два типи: вбудовані (в один із відсіків холодильників) та окремовстановлювані (розташовуються в зручному місці). Окремовстановлювані можуть поділятися на підтипи: вертикальне чи горизонтальне розміщення. Вибір залежить від цілей використання – комерційні чи побутові. Морозилки об'ємом до 150 л зазвичай використовуються для побутових цілей, а вище – для комерційних.

Кліматичний клас

Кожна морозильна камера має власний кліматичний клас. Зазвичай ці класи позначають літерами та кількістю зірок над літерою. Так, вважається, що найслабша морозильна камера позначається буквою А*, а найпотужніша А**** і гарантує заморожування майже до -24 °С.

Розмір

Розмір морозилки залежить від типу – вертикальне чи горизонтальне розташування. Вертикальні зазвичай використовуються як звичайні холодильники, не поступаючись їм за розмірами і маючи різницю тільки в температурі охолодження. Горизонтальніі займають більшу ширину, але також мають перевагу у пересуванні між приміщеннями.

Енергоспоживання

Слід пам'ятати, що морозильні камери споживають багато енергії для підтримки оптимальної температури. Клас енергоспоживання позначається літерами від A до G, який виробники вказують у технічних характеристиках кожної моделі. У зв'язку з конкуренцією багато виробників борються за звання самої енергоефективної морозильної камери, щоразу зменшуючи та зменшуючи споживання енергії вдвічі, а то й утричі.

Управління

У камерах має бути управління температурою і статистикою про енергоспоживання. У деяких сучасних моделях ці дані можуть відображатися на спеціальному дисплеї, замінюючи старий спосіб кнопкових регуляцій.

Морозильні камери можна використовувати для зберігання напівфабрикатів, м'яса, напоїв, вершкового масла, заморожених фруктів, овочів і т. д.


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK