Доктор Комаровський розказав, чи існують такі вітаміни, які допоможуть знизити рівень стресу

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

Доктор Комаровський розказав, чи існують такі вітаміни, які допоможуть знизити рівень стресу
Доктор Комаровський розказав, чи існують такі вітаміни, які допоможуть знизити рівень стресу
pixabay.com

Уже котрий місяць поспіль у нас достатньо причин для хвилювань. Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна», доктор Комаровський розказав, що допоможе мінімізувати вплив стресу на організм.

Читайте такожДоктор Комаровський розповів, як допомогти дитині з високою температурою в бомбосховищі
Бойові дії, новини з фронту й занепокоєння щодо майбутнього нашої країни викликають тривогу в багатьох українців. Ми намагаємося підтримувати одне одного, повертаємося до нормального життя, працюємо, спілкуємося, але себе не обдуриш: поки немає миру, важко не думати про війну та її руйнівні наслідки.

Тому доктору Комаровському часто надсилають запитання: який комплекс вітамінів потрібно пропити, щоб не підірвати свою нервову систему й організм у цілому. Взагалі, чи є такі вітаміни, які покращують самопочуття та допомагають підтримувати тонус?

Застосування вітамінів – це здебільшого лише психотерапія, – пояснив експерт програми «Ранок з Україною». – Винятком є тільки один із них – вітамін D. До решти комплексних вітамінів завжди є питання: потрібні вони чи ні.

Лікар-педіатр вищої категорії сказав, що гасло Всесвітньої організації охорони здоров'я полягає в тому, що краще віддати перевагу повноцінному й різноманітному харчуванню, ніж прийому комплексних вітамінів.

Зрозуміло, що в умовах війни говорити про правильне харчування й можливість урізноманітнити свій раціон не доводиться, і тому прийом вітамінів нам не завадить. Але не існує вітамінів, які мають протистресовий ефект, – відповів на запит багатьох людей Євген Комаровський.

Щоб знизити рівень стресу, експерт програми «Ранок з Україною» порадив триматися таких людей у своєму оточенні, які поводяться адекватно й спокійно. Зазвичай їх вибір, рішення й дії виявляються найправильнішими.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK